dimarts, de desembre 11, 2007

el caga tió

el senyor Tió aquest any va per feina, no sé de què s'ha alimentat però ha estat dels anys més generosos que ha tingut.
Heu d'escriure la història a partir d'això... què ha menjat el Tiò? Per què caga tant i tant abundant? Qui s'ho mereix més? Què fa quan s'acaba el Nadal? On viu la resta de l'any? Aquí heu de fer una petita descripció en unes 10-15 línies sobre aquesta tradició catalana.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

El caga tió ha menjat el menjar que li posem nosaltres,es a dir,pa,xocolata,espaguetis...etc,
caga molt i tan abundant perqué li em donat molt de menjar hi ell s'ho ha menjat tot i ha cagat molt,
el que ha cagat el caga tió s'ho mereix-en els nens que s'han porta bé tot l'any,s'en va a casa seva a dormir fins l'any que bé,viu en un lloc que esta molt lluny d'aquí Barcelona i es queda així fins l'any que bé.

Anònim ha dit...

Al caga tió li han donat moltes coses els nens del colegi sant francisco li han donat xocolata, pa, formatge, etc...
Peró ha cagat tant aquest any perque a les vacances que te ell s'en va anar a un hotel de cinc estrelles hi va menjar tot lo que hi havia allà per poder fer que els nens de reu del mon estiguessin contents amb el caga tió perque li donarien molts regals en nadal hi per l'any que ve poder també cagar molts regals hi aixi acaba aixó.

Anònim ha dit...

El caga tió s'alimenta de galetas
i taronges, que li donu amb el meu
germa.Caga molt per que li donem molt de menjar i li cantem una cançó, aixi caga més.Se lo mereixen el que te un bó comportament durant tot l'any.Quan s'ha acaba el nadal san va a la muntanya, amb els seus poders magics i retorna amb la seva família fins l'any que bé.Que tornara l'any que bé al nadal amb molta ilusió per portar regals als nens i nenes de la teva família, amb molt de amor.

Anònim ha dit...

El caga tió es una tradició catalana basada en donarli cops a un tronc amb una cara i amb una barrretina i mentres se li dona cops se li canta una cançó tradicional del poble on et trobis o la la zona on vius.
Lo normal quan e li dona cops sol cagar unes atmetlles ,torrons polvorons etc.
la seva cançó és:
caga tió tió de nadal no caguis arangades que son salades caga turrons que son mes bons.
Abans de cantarli se li posa una m anta pe no veure lo que caga.

Anònim ha dit...

El caga tió menja tot lo que li donem : fruita , pa , llet etc .
Caga molt perqué li donen menja . Tot lo que caga so porta als nens bons i que li donan menja i tambe es tan bo perqué li posem una manteta perque no tingui fred per les nits i cagi mijor per aixo el creu que li estimem i porta més cosas.
Abans de veure el que ens a portat li piquem i li cantem una canço per si no sa enracordat quan li piquem ell te temps de portar-lo . Quan passa nadal i el tenim que guardar el normalment porta més cosas que als altres dias . Perqué té que guardarse. Ell senva amb la seva familia. Aixi pot pensar lo que vol portar per l´any que bé i o va fabrican . Aixi o va fen tots els anys menys quan es portan malament el caga tió no els porta res .

Anònim ha dit...

RUBEN MARTINEZ CABACO
El caga tio se alimenta de la ilusio dels mes pitits de la casa per aixo a cagat tant per la ilusio que tenen els mes petits per donarli xuculata i caramels i que la seba ilusio continui per puder alimentarse altra any. cuan se acaba el any el caga tio se ba a la muntaña amb la resta de caga tios de les altres families i amb el arbres que al gun dia seran de la seva familia

Anònim ha dit...

El caga tió menja de tot, pa, fruita, verdura, etc.
Quant mes menja l'hi donis, mes regals ens donara.
Porta regals a tothom, pero mes regals porta al nens petits, per que a les perosnes grans no l'hi fa falta res.
El caga tió es de fusta, amb un nas vermell i potes.

Anònim ha dit...

El caga tio s'ha atifurrat de menja de tot tipus de menja que li han atifurrat li han donat de tots els menja que existeis a Espanya.
Cuan ha fet la digestio que ha tardat unes 6 hores per tot el que ha menjat i s'ha pusat a cagar moltíssimes coses: joguines , pleis , resumint-ho de tot el que els nen desistgen.A quets regals es reparteixen per tots els nen que s'hu mereixen i el nen que viuen en llos pobres que no tenen res. L'any que ve li atifurrarem més de menja per que cagi més i poder-ho repartir per totos els paisos pobres que els necesiten.

Anònim ha dit...

A casa del meu avi celebrem el cagatió. Jo vaig a menjar a casa del meu avi, mentres que nosaltres menjem paella mentres que ell, en una habitació apart, menja galetes, fruits secs, xocolate... Quan acabem de dinar esperem a unes quantes persones per poder celebrar el nadal amb tota la família i el cagatió. Quan arriben els familiar que esperem tota la tarda piquem al cagatió per ordre alfabetic i casi sempre repetim cadascun de la família, pero aquest any a cagat tant que cadascun dels familiars a tingut tre regals. Quan va acabar áquest fabulós nadal el meu avi el va guardar a l'armari de l´habitció del costat del menjador.